2017. május 4., csütörtök

17. Könyvek - Az Árnyékkirálynő



Sziasztok!
A mai könyvajánlóban C. J. Redwine könyve, Az Árnyékkirálynő kerül terítékre. Ezt a könyvet Húgi ajánlotta figyelmembe, amit ezúton meg is köszönnék. :* Lássuk hát a könyvet.

A borítón az ikonikussá vált alma egy fekete változata látható, melyről lecsöpög a méreg...

Fülszöveg:
"Tükröm, ​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?
Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire.
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét.
A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját."

Egy varázserővel bíró Hófehérke és egy sárkány herceg, ja bocs, király, aki a trónbitorló királynő vadászává válik? Hmm... Jól hangzik! :D
Persze a kedvenc karakterem(Helie-hez hasonlóan) Sasha, Lorelai vadászsólyma. :) Nagyon el lett találva, ahogy a madár gondolatait megörökítette az író.

Az egész történet teljesen magával ragadó. A cselekmény három szálon fut, Lorelai, Kol és Irina szemszögéből láthatjuk a dolgok alakulását, így még inkább ki tud bontakozni az egész sztori. Csipetnyi humorral és romantikával megfűszerezett, külső és belső csatákban bővelkedő történet ez, és azt hiszem, hogy pont ez teszi annyira jóvá. :)

Végig izgatottan olvastam, hiszen egészen az utolsó fejezetig kérdéses volt a kimenetele a könyvnek. Aztán mikor az utolsó oldalra értem, felsóhajtottam. Hát vége. Elolvastam. Hiányozni fognak a karakterek. Lorelai, Kol és persze Sasha...

Azonban, hogy mégis izgatottsággal fűszerezve zárjunk, Az Árnyékkirálynő a Ravenspire sorozatnak csupán az első kötete. Angolul már megjelent a következő kötet The Wish Granter címen és reménykedjünk benne, hogy hamarosan magyarul is olvashatjuk. ;)
UPDATE: Sajnos nem folytatják a sorozatot, pedig angolul már négy kötetes... Azt hiszem 2019-ben meg fogom szerezni angolul a sorozatot...

Csillagozás:


Ti olvastátok már ezt a könyvet? Nektek hogy tetszett?

Puszi:

Tessa

4 megjegyzés:

  1. Sejtettem hogy neked is nagyon fog tetszeni, a véleményemet szerintem már olvastad, úgyhogy nem írom le mégegyszer, Sasha a legjobb! :D

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, lehet hogy egyszer majd elolvasom. Egyébként nagyon tetszik a blogod. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon tetszett, bátran merem ajánlani. :)
      Köszi, örülök, hogy tetszik. :)

      Törlés