2017. május 11., csütörtök

18. Könyvek - Bridgerton család 3, 4, 5



Sziasztok!
Végre újra Julia Quinn könyv, méghozzá a Bridgerton család sorozat harmadik, negyedik és ötödik része az, amit hoztam nektek. :) Azért írom egybe ezt a három könyvet, mert eléggé összetartozónak érzem őket.


Fülszöveg:
"Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt… talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?"


A Tisztességes ajánlat olyan tipikus Hamupipőke történet. Igaz, itt a leányzó törvénytelen gyerek, az ifjú pedig, akivel végül egybekelnek nem herceg, hanem egy Bridgerton. Bár Sophie szempontjából Benedict igenis herceg. :D Érdekes volt, ahogy Benedict vívódott magában, hogy Sophie-t, a szolgálólányt válassza, vagy keresse tovább az ezüstruhás nőt, meg amikor rájött, hogy a kettő egy és ugyanaz. :) De persze a lánykérés sem volt mindennapi. :D
Csillagozás:




Fülszöveg:
"Mindenki tudja, hogy Colin Bridgerton a legelbűvölőbb férfi egész Londonban.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1824. március

Penelope Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már… nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát…
Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üres fejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp elege van abból, hogy mindenki folyton a hírhedt pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt… különösen Penelope Featherington változott meg."

A Mr. Bridgerton csábítása című kötetben végre fény derül Lady Wistledown kilétére(Yay!). :) Bevallom, igazán meglepett, hogy ki is volt a hírhedt pletykalap író. Mint ahogy az is, hogy Colin és Penelope...habár ilyesmi a valóságban is megtörténik. :)

Van Penelope és Colin között egy olyan rész, mely mindkét könyvben szerepel, már csak ezért is összetartozónak éreztem őket. :)

Csillagozás:





Fülszöveg:
"Kedves ​Miss Bridgerton!
Elég hosszú ideje levelezünk, és bár személyesen sosem találkoztunk, nem mutattak be minket hivatalosan egymásnak, úgy érzem, jól ismerem önt. Remélem, ön is így érez.
Kérem, bocsásson meg, ha túl merész vagyok, de azért írok, hogy meghívjam, látogasson meg Romney Hallban. Remélem, megfelelő idő elteltével úgy találjuk, hogy egymáshoz illünk, akkor, ha feleségül kérem, talán igent mond nekem.
Sir Phillip Crane

Sir Phillip tudta, hogy Eloise Bridgerton vénkisasszony. Azért kérte meg a kezét, mert feltételezte, hogy szerény, nincsenek nagy igényei, és nagyon, de nagyon szeretne már férjhez menni. Csakhogy… nem ilyen volt, és nem így volt. Az ajtaja előtt megjelent fiatal nő minden volt, csak nem csendes, és amikor végre becsukta a száját, Sir Phillip nem akart mást, csak csókolni… illetve mást is akart.
Vajon elment az esze? Eloise Bridgerton nem mehet feleségül egy olyan férfihoz, akivel sosem találkozott! De aztán gondolkodni kezdett… és eltűnődött… és azon kapta magát, hogy bérkocsiban indul éjnek évadján, hogy találkozzon a férfival, akivel talán tökéletesen illenek egymáshoz. Csakhogy… nem volt tökéletes. A tökéletes férj nem lehet szeszélyes és rossz modorú, és bár Phillip nyilvánvalóan szép ember, de nagydarab, magas és erős, és nyers modorú; egyáltalán nem olyan, mint azok a londoni úriemberek, akik addig megkérték a kezét. De amikor elmosolyodik… megszűnt létezni a külvilág, és Eloise csak csodálta… vajon ez a tökéletlen férfi neki tökéletes lehet?"

A Sir Phillipnek szeretettel szinte ott kezdődik, ahol az előző rész véget ért, hiszen megtudhatjuk, hová is tűnt el Eloise a bálból. Néhol kicsit túl laposra sikeredett ez a mű, azonban mégis érdekes volt látni, hogy Eloise és Sir Phillip hogyan kerül egyre közelebb egymáshoz. Meg persze a férfi gyerekeinek a viselkedése is számottevő. :)

Csillagozás:


Röviden, tömören ennyi, de igyekszem majd ezt a bejegyzést később bővíteni...

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése