2017. július 27., csütörtök

33. Könyvcsütörtök - A Fehér Rózsa



Sziasztok!
Ismét csütörtök, így hát itt vagyok az eheti könyvajánlóval. :) Most Amy Ewing könyvével jöttem, aminek címe A Fehér Rózsa. Nagyon szép a borítója, még a belső részén is ott virít a szépséges, hófehér rózsa, ami nekem külön nagyon tetszett. :) De persze nem csak emiatt vettem meg a könyvet...
 

A Fehér Rózsa az Ékkő trilógia második része, amit már én is, és anyum is nagyon vártunk, hogy olvashassunk.

 Fülszöveg:
"Violet Lasting rabságban és elnyomásban él a Tó Hercegnőjének palotájában, míg fény nem derül viszonyára Ash-sel, a királyi hölgyek kísérőjével. A szerelmeseknek így menekülniük kell. Egy pillanatra sem érezhetik magukat biztonságban, hiszen nem tudhatják, ki barát, ki ellenség. Útjuk során azonban egyre világosabbá válik, hogy az Ékkő zsarnoksága egy felkelés felé sodorja a Magányos várost. Rá kell bízniuk magukat a Fekete Kulcsra, egy titkos társaságra, aminek eltökélt célja a királyi családok uralmának megdöntése. Ash, Violet és legjobb barátnője, Raven mindentől távol, egy erdei tanyán, a Fehér Rózsában találnak menedékre. Itt él Sil, aki régen maga is az Ékkő rabja volt. Ő veszi pártfogásába a fiatalokat, és nemcsak arra döbbenti rá Violetet, hogy hatalmas erő birtokában van, hanem arról is meggyőzi, hogy az ő feladata lesz, hogy vezesse a lázadókat."

 Az Ékkő elolvasása után számos kérdés jön fel az olvasóban. "Mi lesz Violettel? És Ash-sel? Sikerül nekik elmenekülni? Ha igen, hogyan? Garnet akkor most melyik oldalon áll? Ha elmenekülnek, utána hogyan tovább?" Ezekre és még pár másik kérdésre is választ kapunk A Fehér Rózsában. Ahogy halad előre a történet, egyre több mindenre derül fény, viszont egyre bonyolódnak a dolgok.

Ahogy Violet, Raven, Ash és Garnet sikeresen elmenekül az Ékkőből, találkoznak a Fekete Kulcs titkos társaságának egy-egy tagjával, akik mind álnéven ügyködnek és segítik a kirobbanófélben lévő felkelést. Nagy nehezen sikerül eljutniuk a Farmra, ahol aztán az erdőben találnak menedékre, Sil tanyájára, a Fehér Rózsára. Sil a maga morcos módján próbál segíteni Violetnek megérteni, hogy mik is ők valójában. Hogy minden egyes helyettesnek mi az igazi státusza a világban. Ezután még pár másik helyettes érkezik hozzájuk, hogy aztán ők is csatlakozzanak a felkeléshez, ám ez nem megy teljesen zökkenőmentesen.
A könyv végére pedig kapunk egy újabb függővéget, ami után jön a döbbent felkiáltás: NE MÁÁÁR!!!(Tényleg egy nagyon gonosz függővég van a könyvben!)

Maga a történet eseménydús, izgalmas és érdekes, csak úgy, mint az első kötet volt. Letehetetlen. :)
Hát igen...Most esz minket a penész, hogy mikor jön már ki a harmadik rész, A Fekete Kulcs. :D

UPDATE: Már csak pár hét, és kijön végre A fekete kulcs! ^_^

Csillagozás:


Ti is olvastátok már az Ékkő trilógia eddig magyarul megjelent két részét? Nektek hogy tetszett?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése