2017. augusztus 10., csütörtök

34. Könyvcsütörtök - Sárkányok gyermeke trilógia 1-2



Sziasztok!
Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés, de ezúttal nem csoda, ugyanis nem voltam gépközelben. Gyerektáborban voltam konyhai kisegítő, amolyan kezdetleges konyhás néni. :D (Ha lesz időm, valamikor erről is írok egy rövidke beszámolót.) Most viszont itt vagyok, méghozzá nem is akármilyen két könyvvel. ;)

Az elfek örökségét és A sötét jóslatot Sandra Regnier, német írónő vetette papírra. Jól is tette, mert nagyon klassz könyvek kerekedtek belőle. :)

Az elfek öröksége



Fülszöveg:
"Felicity Morgan, becenevén Fay, nem pontosan az, akit az elfek megjósolt megmentőjeként elképzelünk. A lány még csak tizennyolc éves, fogszabályzót visel, a divat nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. A neve ott ragyog az elfek ősi nagy könyvében...
Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja köré csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi. Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. Felicity egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben."


A fülszöveg csak annyiban hibás, hogy Felicityt az első kötetben még nem nagyon nevezik Fay-nek, sokkal inkább a City-t használják...

Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 368 oldal
Címkék: Anglia, disztópia, fantasy, időutazás, ifjúsági, kortárs, London, magyar nyelvű, regény, romantikus, young adult(YA)

Molyos értékelésem: "Nagyon klassz történet. Igaz, azt sejteni lehetett, hogy Lee elsőre nem a megfelelő Felicity-vel akad össze, sőt, igazából általában kitalálom, hogy kik között fog alakulni románc, ezért mindig a hogyanra figyelek igazán… :)
Felicity és Lee története igazán egyedi. Nagyon tetszett az elejétől fogva. Na de az a függővég! Még jó, hogy már beszereztem a második kötetet is, különben evett volna a fene, hogy mi lesz velük… És már most sajnálom, hogy még nincs kint a harmadik kötet… :D"

 Nagyon tetszik a történet, persze szerelmi szál olyan nagyon még nincs jelen az első kötetben, de nem is baj. :) Nagyon jól megírt történet, teljesen bele tudtam élni magam. :)

Csillagozás:


A sötét jóslat



Fülszöveg:
"Felicity Morgan igen szerencsésnek mondhatja magát. Nemcsak hogy szinte minden srác érdeklődik iránta a suliból, hanem London leghelyesebb pasija a jegyese. Csakhogy sajnos az eljegyzés már évszázadokkal ezelőtt megtörtént, és a jövendőbelije, a kissé beképzelt félelf, Leander
FitzMor, aki sok nőnek csavarja el a fejét. Felicity egyszerűen nem tudja eldönteni, hogy megüsse, vagy megadja neki a mindent eldöntő csókot. De Fay figyelmét más dolgok is lekötik: ő az elfek kiválasztottja. Csak ő találhatja meg az elfeknek oly fontos koronaékszereket, de ehhez az időn át kell utaznia. És ha ez nem lenne elég, Felicity épp csak visszatért a VIII. századi Germán Birodalomból,
máris komoly dolgok miatt kell aggódnia: az elfek gyilkossággal vádolják. Lee mindent megtesz, hogy bizonyítsa Fay ártatlanságát, így nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. Eközben kiéleződik a helyzet az elfek birodalmában is, és ismét minden Felicitytől függ. Csak ő találhatja meg az elfeknek oly fontos koronaékszereket, de ehhez az időn át kell utaznia..."


Kiadás éve: 2016
Oldalak száma: 380 oldal
Címkék: Anglia, fantasy, időutazás, ifjúsági, kortárs, London, magyar nyelvű, regény, német, romantikus, szerelem, young adult(YA)


Molyos értékelésem: "Nem semmi történet, nekem nagyon tetszett. Ahogy kezdenek bizonyos érzelmi szálak kialakulni Lee és Feli között, meg egyre jobban kibontakoznak a történések…
Megismerjük Oberon királyt, Eamon herceget, a Merlint, Felicity jár Odaát, Avalonban és a Versailles-i udvarban is… :D
Csak az a fránya függővég! Újabb trilógia, aminek tűkön ülve fogom várni a harmadik részét(sajna még csak németül jött ki)…"

Nemcsak az érzelmi szálak, de a fantasy vonal is egyre jobban kibontakozik a második kötetben, főleg a vége felé haladva. :) Elfek, időutazás, Avalon iskolája, Ciaran egy kicsit másképp ;), meg persze a trilógia névadói, a sárkánygyermekek. De hogy mindez hogyan kapcsolódik Felicity-hez és Lee-hez? A könyvből kiderül. :) De olyan kérdések is felvetődnek, melyek csupán a harmadik kötetből fognak kiderülni...

Moly.hu-n is jelen vagyok, ott is írok általában pár mondatot az elolvasott könyvekhez, most ezeket is elhoztam...

Csillagozás:


Ti olvastátok már a Sárkányok gyermeke trilógia magyarul megjelent köteteit? Nektek hogy tetszett?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése