2017. december 21., csütörtök

58. Karácsonyi Book Tag



Sziasztok!
Ma egy book taget hoztam, aminek kitöltésére Helie kért fel(nem mintha a többi book taget ne akarnám egyszer kitölteni... :D ). Most, hogy nyakunkon a karácsony, időszerű is, elhoztam hát az én válaszaimat. :)



Grincs-szindróma: Nevezz meg egy rosszindulatú karaktert, aki a történet végére megváltozik/vagy csak megszereted.

A Jók és Rosszak Iskolájából(Soman Chainani) mondanám Hortot. Ő a Rosszak Iskolájába jár, galád és eleinte rendesen irritáló karakter volt, de aztán megkedveltem. :) A harmadik kötet végére ő lett az egyik kedvenc karakterem. ^_^



"All I want for Christmas is You": Mondj egy könyvet, amit a leginkább szeretnél a karácsonyfa alatt látni.



Hű, most muszáj volt lecsekkolnom a molyos kívánságlistámat... Csak egyet nehéz választani, de ha már mindenképp kell, akkor legyen Anna Sheehan könyve, a Hosszú álom. Nagyon rákattantam a disztópiákra mostanában, plusz ez a könyv csipkerózsikás beütésű is, így pláne érdekel. :)
De persze bármilyen más könyvnek is nagyon örülnék a kívánságlistámról. :)



Rudolf, a (vörös orrú) Rénszarvas: Nevezz meg egy olyan karaktert, akinek sikerül legyőznie az elé gördülő akadályokat és megtanul bízni magában. 

Itt hosszas gondolkozás után Hugh Prentice jutott eszembe Julia Quinn könyvéből, az Egy csók...és minden másból. :) Mivel egy párbajozás után lerokkan és kénytelen bottal járni, nehéz neki szerelemre találni. Hiszen többet nem lovagolhat, nem tud rendesen táncolni és nem tudja a karjaiba venni a hölgyét... A könyv végére mégis sikerül megbarátkoznia a helyzettel és még a szerelmével is összejön. :)



"Santa Claus is coming to town": Mondj egy-egy karaktert a Mikulás jók és rosszak listájáról.

A jók listájáról Kósza lovagot említeném(On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?). Ha ő nem jó, akkor senki. :D A nevéhez illően igazi lovag, védelmező és szemérmes is. ^_^ A rosszak listájáról Levana királynőt venném elő(Marissa Meyer: Holdbéli krónikák). Nem elég neki, hogy erőszakkal a Hold trónjára lépett, de még a Földet is meg akarja kaparintani. Ehhez pedig nem átall minden eszközt bevetni. Ha kell, vérrel szerzi meg az uralmat a bolygó felett...



A Hóember félelme: Melyik könyvtől olvad fel a szíved?

Azt hiszem, C. S. Lewis: Narnia krónikái sorozata az... Főként A végső ütközet. Annyira cuki a vége, hogy többszöri olvasás után is majdnem megríkat. :)



Karácsonyi kavalkád: Mondj egy olyan könyvet, amely egy másik országban játszódik, mint ahol élsz.

Szinte az összes ilyen, de ha csak egyet lehet, akkor legyen Sandra Regnier-től Az elfek öröksége. Londonban játszódik. :)



Az év legszebb ünnepe: Melyik a kedvenc karácsonyi témájú könyved?



Ilyenem nincs, nem nagyon olvasok karácsonyi könyveket. De ha ár említeni kell valamit, akkor A Viskó Wm. Paul Young-tól talán elég közel áll hozzá...(karácsony->Jézus születése->kereszténység)



A család ünnepe: Melyik karakterrel töltenéd a karácsonyt!


Ismét egy nehéz választás...De egy frissen olvasott könyvből hoznám a választott karaktert. Patrick Rothfuss: A szél neve főszereplőjével, Kvothéval szívesen eltölteném a karácsonyt. ^_^ Vagy egy másik könyvből, Chanda Hahn Tündérkönyvéből választanám Sel-t. *.* (Tudom, tudom, már megint a vörös haj mániám... Fene a gusztusom. :D)



Hóvihar: Melyik könyvedet dobnád tűzre, hogy felmelegedj?



Stephfordy Mayo: New Mona...És lehet, hogy utánaküldeném a Véletlen szerelem trilógiát(Jamie McGuire) is, biztos, ami biztos. :D Ha pedig még mindig fáznék, A szolgálólány meséje(Margaret Atwood) is menne a tűzre...
       

Ezek lettek volna az én válaszaim. Ha gondoljátok, bátran töltsétek ki ti is ezt a taget, csak szóljatok róla, szívesen olvasgatom mások válaszait is. :)

Puszi:

Tessa  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése