2017. június 15., csütörtök

25. Könyvcsütörtök - Az Ékkő



Sziasztok!
Újra csütörtök, újra könyvajánló, ezen a héten Amy Ewing egyik könyve, Az Ékkő van terítéken. :) Sajnos a trilógiából csupán ez az első kötet van meg nekem eddig, de persze ami késik, nem múlik. ;)


Fülszöveg:
"Az Ékkő egyenlő a gazdagsággal, a szépséggel és a hatalommal. De vannak lányok, akik számára nem jelent mást, csak a szolgaságot.
Violet a Lápon született és nevelkedett, és genetikai adottságai képessé teszik rá, hogy ő hordja ki az Ékkő egyik előkelőségének gyermekét. A Tó Hercegnője egy aukción vette meg Violetet, aki hamar megtanulja az Ékkő csillogó felszíne alatt rejtőző brutális igazságot. El kell fogadnia a csúf valóságot, és meg kell próbálnia életben maradni."


Az Ékkő trilógia első részében megismerkedhetünk Violet Lasting-gel, aki hamarosan megy az aukcióra. Előtte pár évig egy átmeneti helyen tanult és élt a többi kiválasztott lánnyal. Most pedig elérkezett az idő arra, hogy a nemesek kiválasszák közülük, hogy ki fogja kihordani az utódjukat. A legjobbnak ítélt lányok borsos összegekért kelnek el az aukción, majd el is szállítják őket az úrnőikhez, akiknek gyerekét majd megszülni kényszerülnek.
Violet a Tó Hercegnőjéhez kerül, aki egyes úrnőkhöz képest egész elviselhetően bánik a lánnyal, de még így is rendelkezik nem egy szörnyű titokkal...
Violet onnantól kezdve, hogy ki lett választva, rengeteg új dologgal ismerkedett meg...
Mágia, mellyel formálni és növeszteni lehet dolgokat; titkok, melyek szörnyűbbek annál, amit el tudott volna képzelni; szerelem, mely a legváratlanabb helyen jelenik meg; szövetségesek, akikre nem is gondolt volna...
Vajon sikerül túlélnie? Sikerül valahogy kijutnia az Ékkőből, lehetőleg élve? Kibontakozhat-e szerelme?

Az Ékkőt még olvasása előtt a Párválasztóhoz hasonlítottam, de miután elolvastam, ezt visszavonom. Nem olyan, mint a Párválasztó. És nem olyan, mint az Éhezők Viadala. Sokkal másabb és különlegesebb disztópiát mutat be a könyv. Egy sokkal kegyetlenebbet.
Nagyon tetszett ez a könyv is. Violet már az elején belopta magát a szívembe, ezért nagyon várom, hogy olvashassam majd a folytatást. Már csak azért is, mert olyan befejezése volt ennek a kötetnek, ami rengeteg kérdést vet fel.
(Mellesleg anyum is elolvasta és neki is tetszett. :D)

Csillagozás:


Ti olvastátok már? Nektek hogy tetszett?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése