2017. június 8., csütörtök

23. Könyvek - Jók és Rosszak Iskolája 1-2



Sziasztok!
Már a másik blogomon is írtam, hogy próbálok egy kicsit rendszerezettebben írni és posztolni, ez erre a blogomra is érvényes. Úgy döntöttem, hétfőnként lesznek a film/rajzfilm/anime ismertetők, csütörtökönként pedig a könyvajánlók. Így hát csütörtök lévén, hoztam is nektek az eheti könyvadagot, ami a Jók és Rosszak Iskolája első és második része. :)

"Ősidőknek erdejében
Két kastély áll, fej fej mellett;
Egy a Jónak, egy Gonosznak,
Együtt, de mind mást tanulnak.
Menekülnél, de nem lehet,
Kifelé csak mese vezet."




Jók és Rosszak Iskolája

Fülszöveg:
"Sophie és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül.
Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha… végigélik."

Soman Chainani első könyvében megismerkedhetünk Sophie-val és Agatha-val, akik Gavaldon unalmas városkájában tengetik az életüket. Agatha a temetőben lakik és egyetlen barátnője Sophie, aki mindig igyekszik jót cselekedni másokkal, hogy majd a Gazgató őt válassza ki és vigye el a Jók Iskolájába. Ez meg is történik, de a dolgok kissé másként alakulnak, mint ahogyan azt Sophie és Agatha várhatták. Sophie a Rosszak Iskolájába kerül, míg Agatha a Jók Iskolájába. Mindketten azt gondolják, hogy tévedésből nem a megfelelő iskolába kerültek. De vajon tényleg így van? Sophie valóban jó lenne? És Agatha csak azért lenne rossz, mert nem elég szép(meg kicsit antiszociális)?
Ahogy a történet halad előre, egyre inkább megismerkedhetünk a lányok igazi valójával, ahogy felfedezik magukban, hogy mennyire mások, mint aminek hitték magukat.
Érdekes helyzetekkel találkozhatunk a könyvben és megismerhetjük, hogyan is képezik ki a mese szereplőket. :)
Az első kötet vége nem igazán lepett meg, csak eltöprengtem, hogy oké, akkor mi fog történni a második kötetben?

Csillagozás:




Jók és Rosszak Iskolája 2: Itt nincsenek hercegek

Fülszöveg:
"Soman ​Chainani első regénye, a New York Times bestseller Jók és Rosszak Iskolája folytatásában Sophie és Agatha visszatér Gavaldonba, és boldogan élnek saját világukban, ám az élet nem olyan tündérmese, amilyennek képzelték…
Agatha már úgy érzi, bárcsak más boldog befejezést kívánt volna a mesének, ám ekkor véletlenül megtalálja és kinyitja a Jók és Rosszak Iskolájának kapuját. A lányok azzal szembesülnek, hogy az a világ, amit az első tanévben tapasztaltak, megváltozott.
A boszorkányok és a hercegnők a Lányok Iskolájában laknak. Elhatározták, hogy kirekesztik életükből a hercegeket. Tedros és a fiúk a Rossz Iskolája régi tornyainak lakói lettek. A két iskola között háború van kitörőben. Vajon Agatha és Sophie helyre tudják állítani a békét? Vajon Sophie jó tud maradni úgy, hogy Tedros állandóan üldözi? És kihez húz Agatha szíve? A barátnőjéhez vagy a hercegéhez?"


A második kötetben egy kívánság hatására Sophie és Agatha visszakerül a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol bizony elég sok minden megváltozott. Már nem jókról és rosszakról van szó, hanem lányokról és fiúkról. Azzal, hogy Agatha hazatért Sophie-val, megváltozott az egész mesevilág. A hercegnők elhatározták, hogy nincs szükségük hercegekre a boldoguláshoz, így a fiúk bizony feleslegessé váltak...
De mit lehetne tenni azért, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba?
Izgalmakkal teli volt ez a kötet is és alig bírtam letenni.
Az igazi nagy csavar azonban a végén jött, ami után csak annyit tudtam kérdezni, hogy: Miért? Miért nincs még kiadva a harmadik kötet? :D

Izgatottan várom hát, hogy megszerezhessem a Jótett helyébe című harmadik kötetet és olvashassam, mi történt Sophie-val és Agatha-val ezek után. :)

Csillagozás:


Ti olvastátok már a Jók és Rosszak Iskoláját? Nektek hogy tetszett?

Puszi:

Tessa

2 megjegyzés:

  1. Én még csak az első részt olvastam, és iszonyúan tetszett. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor biztos nagyon fog tetszeni a második rész is. Én alig bírtam letenni, pár nap alatt kiolvastam mind a kettőt. :)

      Törlés