2017. június 29., csütörtök

29. Könyvcsütörtök - Balszerencsés tündérmese 1-2



Sziasztok!
Itt a csütörtöki könyvajánló, méghozzá  ezúttal Chanda Hahn két könyvével. A Bűbájtalant és a Tükröm, tükröm...-öt secc perc alatt kiolvastam, ami persze nem is csoda, hiszen nagyon szeretem a meséket. :)

Persze ezek nem akármilyen mesekönyvek, egészen más szemszöget mutatnak be, igazából a klasszikus mesék modernizálódnak bennük. :)

Bűbájtalan


Fülszöveg:
"Mina Grime az iskola lúzere, egészen addig a napig, amíg meg nem menti a suli legmenőbb pasijának az életét egy iskolai kiránduláson. Egy csapásra minden megváltozik, a lány hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és minden lépését a szerencse kíséri. De mikor már a dolgok nem is mehetnének jobban, Mina édesanyja bejelenti, hogy elköltöznek. Mina kérdőre vonja édesanyját, aki kénytelen elmondani a családi titkot. Mina Grime valójában a Grimm testvérek leszármazottja, és egy átok terheli őt, mely generációról generációra öröklődött. Vannak rések, ahol az emberek és a tündérek világa összeér, ezen a mesevilág lényei átszöktek, és az emberek bosszantásával múlatják az időt. Mikor az emberek megelégelték, alkut kötöttek a varázslényekkel. Azok megígérték, hogy ha az emberek végigjátsszák az összes mesét, és sikeresen befejezik a történeteket, visszamennek saját világukba. Ám a mesék gyűjteménye egyszer csak életre kelt, és saját maga kezdte irányítani a történeteket, megnehezítve ezzel az emberek dolgát. Olyannyira, hogy bár a Grimm testvéreknek több mint 170 mesét sikerült végigjátszani, nem tudták mindet befejezni. Így öröklődött az átok generációkon át. Most Minán a sor, hogy belépjen a mesevilágba és megtörje az évszázados átkot."

Az első kötetben megismerkedhetünk Mina Grime-mal, alias Mina Grimm-mel, akit követ a balszerencse. A lány folyton azt emlegeti, hogy el van átkozva, ám egy napon kiderül, hogy tényleg el van átkozva, a Grimm-átok sújtja. Végig kell mennie az összes mesén és túl kell élnie őket, hogy megtörjön az átok, különben az továbbszáll néma kisöccsére, Charlie-ra.
Az átélendő mesék sora egy balesettel kezdődik, ami után már nincs megállás.
Mindenkinek, aki Mina közelében van, szerepe van a mesékben(kivéve anyját és öccsét). Meg persze az emberek világába átjött tündéreknek is...
Nagyon tetszett ez a kötet és amint végeztem vele, már nyúltam is a folytatásáért, a Tükröm, tükrömért, hogy olvashassam, mi történt még Mináékkal.

Csillagozás:


Tükröm, tükröm...



Fülszöveg:
"Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Grimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?"


Ebben a részben folytatódnak Mina kalandjai a tündérmesékkel. Hol a Három medve meséje, hol egyéb kisebb mesék várnak befejezésre a lány által, és nem akarnak fogyatkozni. Egyre újabb és újabb (gonosz) tündérekkel kell Minának megküzdenie, miközben az iskolában is teljesítenie kell, valamint a baráti és szerelmi életét is igyekszik megőrizni/visszaszerezni. Ahogy egyre jobban igyekszik kihúzni magát a mesék elleni küzdelemből, nem veszi észre, hogy már belecsöppent a következőbe...
Ezen kívül jobban megismeri Jaredet és új, másfajta ellenséggel is találkozik.
Ez a kötet is nagyon tetszett, így várom már, hogy megszerezzem a többi kötetet is(3+1). :) Míg az első könyvben Jared egy bunkó alakként vonult be az emlékezetbe és inkább  Brodynak szurkoltam, a második könyv során egy kissé elbizonytalanodtam. Jobban megismerkedhettem ugyanis Jareddel, megláthattam egy másik oldalát is. Most úgy áll a szitu, hogy nem tudom, melyik srácnak szurkoljak, így várom, hogy a kezembe kerüljön a következő kötet, a Tündérkönyv.

Csillagozás:


Olvastátok már a Balszerencsés tündérmese valamelyik kötetét? Ti melyik fiúnak drukkoltok?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése