2017. április 10., hétfő

13. Filmajánló - Különös varázs



Sziasztok!
Ma újabb bejegyzéssorozatot indítok el a blogon, ez pedig, mint ahogy a címben is láthatjátok, a filmajánló sorozat lesz(későbbiekben csak filmek). Ebbe animációs és rendes filmek is bele fognak tartozni és persze nem feltétlen a legfrissebb filmeket hozom majd, mint ahogy rögtön ebben a bejegyzésben ezt látni is fogjátok.

Igazából arra gondoltam, hogy azokról a filmekről fogok írni, amiket éppen megnéztem. Ezek lehetnek az éppen a mozikban menő filmek, de akár évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt készültek is(nyugi, lesz ilyen is, olyan is).

Most viszont lássuk az első ajánlómat:

Film címe: Különös varázs
Készült: 2015
Műfaj: Animációs film, fantasy, musical
Készítette: Touchstone Pictures & LucasFilms Ltd.
Alapmű: Shakespeare - Szentivánéji álom
Hossz: 99 perc(bizony, másfél óra!)

Szinkronhangok:
Bog King/Láp Király: Alan Cumming(eredeti)/Rosta Sándor(magyar)
Marianne(Tündér hercegnő): Evan Rachel Wood/Vágó Bernadett
Sugar Plum Fairy/Szilvatündér: Kristin Chenoweth/Zakariás Éva
Griselda(Láp Király anyja): Maya Rudolph/Molnár Zsuzsa
Fairy King/Tündér Király(Marianne és Dawn apja): Alfred Molina/Kajtár Róbert
Dawn(szertelen tündérhercegnő, Marianne húga): Meredith Anne Bull/Urbán Andrea
Sunny(egy manó): Elijah Kelley/Moser Károly
Roland(szívtipró tündér):.Sam Palladio/Horváth Illés
...és még néhányan mások. :D

Sztori: Nos, ide egy trailert akartam berakni, de mivel szerintem nagyon félrevezetőre sikerült az előzetese, így inkább mégse tettem.
"Ez a történet két királyságról szól. /Tündérfölde...Sötét Erdő/ Bár határosak egymással, mégis két külön világ. A határ mentén végig varázsvirágok nőttek. Kankalinok nyíltak fény és árnyék között. Annak idején bájital fakadt belőlük. Hisz végtére is, mindenki rászolgált a szeretetre..."  - Ezen mondatokkal kezdődik a film és ennél jobb bevezetője nem is lehetne az egész történetnek. :) Hiszen nem másról szól, mint a szerelemről. Arról, hogy mi mindent vagyunk képesek megtenni a szerelemért és hogy egyáltalán mi is a szerelem. Az igaz szerelem. Mert persze az igaz szerelemnél nem számít, hogy tündér, manó vagy kobold vagy. :)
Kimondottan musical jellegű, tele van jobbnál jobb zenékkel, amiket már ismerünk(legalábbis egy részét már mindenképpen hallottátok ti is párszor). Persze humorban sincs hiány, de mégse azon van a hangsúly. :)

Értékelés: A Különös varázs engem teljesen elvarázsolt és nem csak a történettel magával, hanem a fülbemászó zenéivel is. ^_^ Különösen a Love is strange és a Strange magic tetszik. :)
A kedvenc karakterem pedig(azt hiszem ezzel más is lesz így) az egérszerű lény. :D Huncut, kaján, szemtelen, mégis szeretetre méltó figura.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyesmit, sőt, gyerekekkel is nézhető film. :)

Végezetül itt a két kedvenc dalom a filmből, ha esetleg érdekel valakit:





Remélem tetszett ez az ajánlóm! :)

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése