2017. április 7., péntek

12. Könyvek - Apa, randizhatok egy lovaggal?


Sziasztok!
Ismét könyvajánló, ismét Vörös pöttyös, ezúttal On Sai egyik könyvét hoztam nektek. Az Apa, randizhatok egy lovaggal? című könyv 100%-ig magyar írás. :) Olyannyira, hogy még a MondoCon is szerepel benne. ^_^
 Fülszöveg:

"Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?"


Nos, mint a fülszövegből sejthető, a cselekmény három szálon is fut, így sokkal jobban át lehet látni a történéseket. Elvégre nem csak Örökhonban zajlanak az események, hanem a Földön is, a szupertitkos kutatólabor együttesben. Míg az Örökhonban lévő "Csillagfattyak" a túlélésért küzdenek, addig a laborban próbálnak rájönni a különös "együttes alvás" jelenség okára.
Mindkét oldalnak megdöbbentő a felismerés és elkeseredett lépésekre szánják el magukat, ám ekkor olyasvalami történik amire senki sem számított...

Izgalmas cselekményekben és humoros helyzetekben nincs hiány. :) Kósza lovag reakciói az egyes szituációkra külön tetszettek. ;D A MondoCon nem csupán említés szintjén van jelen, hanem a történet egy része konkrétan a Conon játszódik, ami még inkább feldobta a magyaros hangulatot. A Conosok reakciója az ellenség megjelenésére teljesen visszaadja(szerintem) a magyarok temperamentumát, a "csakazértis" életérzést. ^_^

Nekem kimondottan tetszett a könyv, pláne a végén Kósza fátyoltáncosos kérdése Amonhoz. XD
Remélem, kellőképpen felbizgattam a fantáziátokat ahhoz, hogy ti is nekilássatok ennek a könyvnek. Higgyétek el, megéri. :)
Ezen az oldalon bele olvashattok kicsit az elejébe, nekem is ez alapján tetszett meg.

Csillagozás:


Ti ismeritek On Sai munkásságát? Hogy tetszik a stílusa?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése