2017. október 5., csütörtök

45. Könyvcsütörtök - Éjféli bál

 


Sziasztok!
Hosszú idő után most újra egy Vörös Pöttyös könyv a terítéken, méghozzá egy mesefeldolgozás. Bár a Széttáncolt cipellők(más néven A tizenkét táncoló hercegnő) nem olyan közismert, mint a Hófehérke, meg a Hamupipőke, mégis hallhattunk már róla innen-onnan. Ha máshonnan nem is, az egyik Barbie-film is erről szól... Jessica Day George pedig pont erről a történetről írt egy feldolgozást. :)


Kiadás éve: 2011
Oldalak száma: 282
Műfaj: mese feldolgozás, romantikus fantasy regény
Kiadó: Könyvmolyképző(fine selection)

Fülszöveg:
"Átok ül a tizenkét lánytestvéren. Rose hercegnő a legidősebb közülük, akik arra kárhoztattak, hogy mélyen a föld alatt, a gonosz Kőbezárt király palotájában táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve sújtja őket az átok, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra - az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George ismét megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük."


Már az Árnyékkirálynőnél is tudtam, hogy be fognak nekem jönni a mesefeldolgozások, ennél a könyvnél sem kellett csalódnom. :) Kapásból a borítója megfogott, a gyönyörű címmel és a még gyönyörűbb ruhakölteménnyel. Aztán néztem csak, hogy egy mese feldolgozással állok szemben, ami persze még inkább felkeltette az érdeklődésemet. :) Kíváncsi voltam, hogy mi újat lehet kihozni a Széttáncolt cipellőkből.
Az írónő lenyűgözött a megteremtett alaphelyzettel, amibe belecsöppenünk már rögtön a könyv legelején.

A történet két szálon fut, egyrészt Galen, a katonából lett segédkertész, másrészt Rózsa, a legidősebb hercegnő szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Ebből persze rögtön ki is lehet találni, hogy a romantikus érzelmek kik között fognak kialakulni. ;)
Persze a hangsúly egyértelműen a minden éjjel széttáncolt báli cipők rejtélyén van. Hiszen a lányok nem tudnak beszélni róla, miért és hol táncolnak az éjszaka kellős közepén, király apjuk viszont minden áron ki akarja deríteni a dolgot...

Nagyon tetszett, hogy a hercegnők mind virágnevet kaptak, és hogy mind annyira különböznek egymástól, mégis nagyon összetartóak. :)
Roppant érdekes, hogy Galen hogyan kerül a megoldás közelébe, hogyan talál bizonyítékokat és végül hogyan sikerül megmentenie a hercegnőket(Mindeközben a kertet gondozza és kötöget. :D). :)

Kedvenc karakterek: Galen(Egy férfi, aki tud kötni? Jöhet! :D)
Rózsa(Okos és sokat foglalkozik a húgaival. ^_^)
Pipacs(Szókimondó kis tini hercegnő, ő a legszemtelenebb. :D)

Nekem nagyon tetszett az Éjféli Bál, kár, hogy a folytatásait nem fordították le magyarra, pedig engem kimondottan érdekelt volna.
UPDATE: Előreláthatólag 2019-ben kijön a következő rész, Üveghercegnő címen. ^_^

Ha szeretitek a meséket és nem riadtok vissza attól, hogy a feldolgozásukkal is találkozzatok, akkor mindenképpen el kell olvasnotok ezt a könyvet! ^_^

Csillagozás(Mint láthatjátok az oldalsávban is, most már a könyvek csillagozását is megoldottam némi segítséggel. :) Helie barátnőm ugyanis volt olyan kedves, hogy segített nekem ebben, sőt, azt is megengedte, hogy ugyanazokat a csillagokat használjam, mint ő. ^_^):


Ti szeretitek a mese feldolgozásokat? Melyik a kedvenc ilyen könyvetek? Olvastátok már az Éjféli Bált? Ti mit gondoltok róla?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése