2017. október 28., szombat

50. Könyvek- Smythe-Smith kvartett 3



Sziasztok!
Ma újabb Julia Quinn könyvvel jöttem, ezúttal a Smythe-Smith kvartett harmadik(igen, harmadik) részével. :) Hogy miért pont a harmadik kötet, mikor még az előző kettő sem olvastam? Mert csak a könyv megérkezése után esett le a tantusz. :D De ugyanúgy, mint a Bridgerton család sorozatnál, itt is nyugodtan kezünkbe vehetjük a könyveket külön-külön is. :) Így voltam hát az Egy csók...és minden mással is.

Kiadás éve: 2014
Oldalak száma: 392 oldal
Műfaj: történelmi romantikus regény
Kiadó: GABO

Fülszöveg:
"A Bridgertonok ismerik a Smythe-Smith családot. És Ön?  

Az úr a hölgyről: tudálékos, bosszantó nőszemély.
Hugh Prentice-nek sosem volt türelme a teátrális nőkhöz, és ha Lady Sarah Pleinsworth valaha tudta is, mit jelent a szerény és visszahúzódó mint pozitív női tulajdonság, e becses magatartás gyakorlásáról minden jel szerint elég régen lemondott. Az sem számítana, ha Hugh időközben megszokná olyannak, amilyen, és elnézné neki ezen súlyos hiányosságát. A briliáns matematikusnak ugyanis egy esztelen párbaj következtében megsérült a lába, és emiatt nem tud futni, lovagolni és keringőzni sem. Soha nem udvarolhatna egy olyan hölgynek, mint Sarah, arról pedig végképp nem álmodhatna, hogy feleségül veszi.
 

A hölgy az úrról: egészen egyszerűen őrült.
Sarah sosem bocsátotta meg Hugh-nak a három évvel korábban vívott párbajt, amelynek következtében unokabátyja száműzetésbe kényszerült, amivel kis híján az egész családot tönkretette. Az sem számítana, ha meg tudná bocsátani neki ezt. Nem a sérült járása miatt képtelen elviselni a társaságát, a személyiségét tartja abszolút kiállhatatlannak. Ám amikor kénytelenek egy hetet egymás társaságában tölteni, mindketten rájönnek, hogy az első benyomás nem mindig megbízható. És amikor egy csókból kettő lesz, és három és négy, a matematikus elveszti kiváló számolási képességét, a hölgy pedig életében először nem talál szavakat."


"A Bridgertonok ismerik a Smythe-Smith családot...És Ön?"
Ez áll a borítón. A válaszom: Részben igen, hiszen a Bridgerton család sorozatban már olvastam egyet s mást róluk. :) Elvégre melyikben nem esik szó a Smythe-Smith zeneestről? :D Az a bizonyos rettegett zeneest, mely minden évben megrendezésre kerül...
E könyvben női főszereplőnk, Lady Sarah Pleinsworth nagyon találóan fogalmaz róla: "Tudniuk kellett, hogy olyasminek teszik ki magukat, amire leginkább az akusztikus kínzás kifejezés illik."
Touché, kedves Sarah! :D

Nem nehéz kitalálni, hogy Pleinsworth-ék legidősebb lánya is a népes Smythe-Smith család tagja, és hajadonként (sajnos) ő is kénytelen játszani a kvartettben.

De hogyan jön a képbe Lord Hugh Prentice? Csupán úgy, hogy legjobb barátja Daniel Smythe-Smith-nek, akivel egy görbe estén lezajlott civakodás után párbajozott. :O
Hugh ezután a combját ért golyó miatt már csak sétabottal tud járni és persze erőteljesen bicegve. Nem neheztel emiatt Danielre(Sőt!...), azonban nemcsak fizikai fogyatékosságát kell elviselnie, de Sarah mélységes gyűlöletét is.

Hogy mégis hogyan lesz ebből szerelem?
Apránként, ahogy egyre jobban megismerik egymást, érzelmeik is megváltoznak. :)

Újabb magával ragadó történet Julia Quinntől, melyben most csak a vége felé találunk némi erotikus tartalmat...
Ezeken felül belepillanthatunk minimálisan abba, hogy hogyan írta meg Herriet(Sarah húga) a Csókja megmondjából már ismert, ominózus színdarabot, A pásztorlányka, az unikornis és VIII. Henrik-et. :D (Szívesen olvastam volna még belőle.)

Kedvenc idézetek:  "Ugyanakkor nem is volt sok ember, akit került volna.
Az apját természetesen.
Elítélt gyilkosokat.
És Lady Sarah Pleinswortht."


"- Ó, bárcsak találnék egy úriembert - dünnyögte magában -, aki boldogtalanná tesz, és életem végéig bosszant!
És akkor.
Na persze.
Lord Hugh Prentice."

:D

Csillagozás:


Ti is olvastátok már a könyvet? Nektek hogy tetszett?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése