2017. október 12., csütörtök

46. Disney Book Tag - Helie kérésére :P :)



Sziasztok!
Tovább tartott, mire eljutottam odáig, hogy kitöltsem ezt a Book Tag-et, mivel közben dolgoztam is és sajnálatos módon többször elfeledkeztem róla, de most itt van. :)
Drága, legeslegjobb barátnőm, Helie volt olyan kedves és kihívott, hogy töltsem ki(Tudja, hogy mennyire nagyon szeretem a Disney rajzfilmeket...no meg a könyveket is. :D), amire most sor is került.

(A könyvek egy részéhez majd csak ezután fog könyvajánló felkerülni nálam, de amelyikhez van, ahhoz linkeltem az ajánlómat.)

1. The little mermaid/A kis hableány


egy karakter, aki úgymond egy "partra vetett hal"/ valaki, aki szerinted nem igazán illik az író által megteremtett világba

A partra vetett hal szekcióhoz említeném itt Pipet a Tündérszerelemből(Cyn Baloghtól). Tizenhat év után, melyet a tündérek földjén töltött, arra kényszerül, hogy az emberi világban folytassa életét, míg a vele napra pontosan egyidős Cam-nek át kell mennie Másföldére, hogy tündérkirály legyen. Pip nagyon béna, sokszor nagyon nem vágja, mit kellene tenni bizonyos szitukban, ugyanakkor pont emiatt cuki is. :)

2. Cinderella/Hamupipőke


egy karakter, aki jelentős átalakuláson ment keresztül

Hát, ha nem konkrétan csak egy könyvre hagyatkozunk, akkor én Hortot mondanám, a Jók és Rosszak Iskolájából. :) Az első részben még egy gizda, kis szánalmas senki, akit folyton "csicskáztatnak", a harmadik kötet végére azonban ő is felnő Agatháékkal együtt. Mind testfelépítésben, mind jellemben megváltozik és férfivá érik. :)

3. Snow White/Hófehérke


egy könyv eklektikus szereplőgárdával

Jessica Day George könyve, az Éjféli bál szerintem megfelelő ide, hiszen a könyvben ahány hercegnő, annyiféle jellem, márpedig van belőlük tizenkettő is. :) És akkor még ott vannak a hercegek, akik próbálják megoldani a rejtélyt, Galen, a katonából lett segédkertész, meg a király, aki aggódik lányaiért. Ja, és ne feledkezzünk meg a Kőbezárt királyról és fiairól, valamint a Rómából küldött analúziai, ármánykodó püspökről... ^_^

Sleeping Beauty/Csipkerózsika


egy könyv, ami igencsak altató hatással volt rád

Hirtelenjében egy disztópikus könyv jutott eszembe Margareth Atwood-tól, A Szolgálólány meséje. Annyira vontatott és lassú folyású számomra a cselekménye, hogy ha ágyban olvastam volna, valószínűleg el is alszom.

5. The Lion King/Az oroszlánkirály


egy olyan karakter, akit valamilyen tragédia ért gyerekkorában

Itt szintén egy disztópiát említenék, méghozzá Emily Diamand Kalózok nyomában című könyvét, melyben a tizenkét éves Lily, akiről addig is már a nagymamája gondoskodott(a szülei halászok voltak, de egy viharban meghaltak), a könyv kezdetén végképp árvává válik, mert a kalózok megölik a nagyiját.


6. Beauty and the Beast/A szépség és a szörnyeteg


egy nagy könyv, amitől először megijedtél, de mégis nagyszerűnek találtad a történetét

Sajnos hadilábon állok a túlhype-olt könyvekkel, legyenek azok kortárs művek vagy klasszikusok. Így hát elég sok időbe telt, mire rávettem magam, hogy elolvassam a Jane Eyre-t. Az eleje nem jött be, de onnantól, hogy Jane elment nevelőnőnek(vagyis jött a lényeg), már faltam az oldalakat. :)


7. Aladdin


egy karakter, akinek teljesült a kívánsága, jó vagy rossz értelemben

Chanda Hahn Tükröm, tükröm... című könyvében Mina féltékenységében kíván egyet. Persze nem direkt, de ezzel majdnem megöli a legjobb barátnőjét(autóbaleset, kóma, csak a herceg csókjától ébredt fel...).

8. Mulan


egy szereplő, aki nem az, mint akinek mutatja magát

Az Éva című könyv jutott itt eszembe, Wm. Paul Young legújabb könyve. Simon benne nem éppen olyan, mint amilyennek mutatja magát. Látszólag teljesen rendben van a pasas, de igazából "árnykóros"...

9. Toy Story


egy könyv, aminek bárcsak életre kelnének a szereplői

Ha a képességekkel együtt, akkor Sandra Regnier Sárkányok gyermeke trilógiájára szavazok. :) Tök jó lenne Leevel időutazni. Pl. milyen menő lenne már, ha el tudnánk menni Mátyás király udvarába... :D

10. Disney Descendants/Disney Leszármazottak


kedvenc fő gonoszod, ellenséged, vagy erkölcsileg romlott szereplőd

Hát, itt Perselus Pitont hoznám a Harry Potter könyvekből(tudom, tudom, igazából a jó oldalon áll, de Harry erről jó ideig nem is tud semmit). Az a tipikus karakter, akit szeretünk utálni. :D (Alan Rickman, béke poraira, nagyon jól alakította őt.)

(Igyekeztem az említett karakterekhez megfelelő képet is szolgáltatni, van, amelyik hivatalos, másik nem annyira, inkább csak, ahogy én elképzelem... :D)

Én nem hívok ki senkit, de ha kedvet kaptok hozzá, akkor töltsétek ki ti is ezt a tag-et, aztán majd szóljatok, kíváncsi vagyok, nektek milyen könyvek jutottak eszetekbe. :)

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése