2018. február 3., szombat

70. Könyvmolyok Problémái Book Tag



Sziasztok!
Ma ismét bejegyzés, ezúttal egy book tag, aminek kitöltésére Helie hívott ki még október végén, viszont csak most jutottam oda, hogy ki is töltsem...De jobb későn, mint soha, nem? :D

Nna, lássuk azokat a kérdéseket!

Körülbelül 20000 könyv van az "elolvasni" listádon. Hogyan döntöd el, hogy mit olvasol el legközelebb?

Részben az éppen aktuális olvasási kihívásoktól függ, részben pedig attól, hogy melyik könyvet mennyire szeretném elolvasni...

Már elolvastad több, mint a felét egy könyvnek, de egyszerűen nem tetszik. Abbahagyod vagy folytatod?

Folytatom. Ha már belekezdtem, akkor is elolvasom, ha majd' bele pusztulok. Én már csak ilyen kitartó vagyok(kaptam is érte plecsnit ^_^).

Közeledik az év vége, és oly közel, mégis oly távol vagy az olvasási kihívásod teljesítéséhez. Megpróbálsz felzárkózni? És ha igen, hogyan?

Próbálkozom, aztán vagy összejön, vagy nem. :) Rákoncentrálok az adott kihíváshoz szükséges könyvre/keresendő dologra és véghajrát csinálok. :D

Egy könyvsorozatnak, amit nagyon szeretsz, a borítói nem egyeznek. Hogyan birkózol meg ezzel a nehézséggel?

Könnyen. :) Annyira nem zavar, ha a borító nem egyezik, lényeg, hogy a benső összefüggjön. ^_^

Mindenki szeret egy könyvet, amit te ki nem állhatsz. Kivel osztod meg érzéseid?

Mindenkivel, aki olvassa a blogom. :D De először legjobb barátnőmmel, Helie-vel beszélek róla. Mindig el szoktuk mondani egymásnak, hogy amit olvastunk, az mennyire tetszett, vagy épp nem tetszett. :)

Nyilvános helyen olvasol éppen, és hirtelen elkezdesz sírni a könyvön. Mit kezdesz magaddal?

Igyekszem visszafojtani a sírást és észrevétlenül letörölni a könnyeimet. Roppant kínosan érzem magam ilyen szitukban...

A folytatása egy könyvnek, amit nagyon szerettél, éppen most jelent meg, de már nem emlékszel mindenre az előző részből. Újraolvasod az előző könyvet, vagy inkább nem olvasod el a folytatást? Keresel valami összefoglalót az interneten? Esetleg elkezdesz sírni a frusztrációtól?

Ha tetszett eddig a történet, akkor nem tudom magam rávenni, hogy ne olvassam el a folytatását.
Mivel az összes könyvhöz írok Molyon is értékelést, ezért azt olvasom el, így kicsit felelevenítem, magamban a szitut, majd elolvasom az új részt. :)

Nem akarod senkinek - ismétlem: senkinek - kölcsönadni a könyveidet. Hogyan utasítod vissza udvariasan az embereket, mikor kölcsönkérnek tőled egyet?

"Bocsi, de nem adom oda." Ha visszakérdeznek, hogy miért, akkor elmondom, hogy azért, mert túl értékes számomra, hogy bárkinek is odaadjam, még akkor is, ha vigyázna rá. "És igen, én ilyen kis lökött vagyok, sorry..."((De amúgy, ha megígéri, hogy vigyáz rá, meg ha ismerem, hogy tényleg úgy lesz, akkor oda szoktam adni...))

Ebben a hónapban már öt könyvet kezdtél el, és egyiket sem fejezted be. Hogyan lépsz túl ezen a "nem olvasási" időszakon?

Csak lazán. Nem stresszelek rá, mert minek? Attól még nem lesz jobb. Majd elmúlik ez az időszak is. :)

Nagyon sok könyv jelenik meg, és te mindegyiket el szeretnéd olvasni. Mennyit veszel meg ezek közül?

Amennyit még nem szégyellek. :D Jelenleg 10+ könyv csücsül a polcomon, amit el kéne olvasni, de még akad egy-kettő, amit megvennék...

Miután megvetted a könyvet, amire nagyon vágytál, mennyi ideig csücsül a polcodon, mire elolvasod?

Az függ attól, hogy mennyi könyvem van várólistán éppen, valamint, hogy milyen aktuális olvasós kihívásaim vannak. Ha valamelyik kihívásba belepasszol, akkor előrébb kerül, míg mások, amik már régebb óta csücsülnek a polcon, várhatnak tovább arra, hogy elolvassam őket. :D (A Miss Bridgerton miatt már fél éve várólistás, míg a Tövisek hercegét januárban szereztem be, és februárban el is fogom olvasni...)

Ennyi lett volna, még egyszer köszönöm Helie-nek a kihívást, majd még a többi book tagedet is ki fogom lassacskán tölteni... ^_^

Legközelebb hétfőn jövök, addig is puszi:

Tessa

2 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy kitöltötted. Csak 10 könyv van a várólistádon? :O Valamiért azt hittem hogy több. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább 16...De már anyu így is olyan izén nézett... :D

      Törlés