2017. szeptember 7., csütörtök

38. Könyvcsütörtök - A papírmágus



Sziasztok!
Ma egy tipikusan olyan könyvről hoztam pár sort, aminek már a borítója annyira megtetszett, hogy mindenáron meg akartam venni a könyvet. :) Ez pedig nem más, mint Charlie N. Holmberg könyve, ami A papírmágus címre hallgat.


Kiadás éve: 2017(Bizony, friss, ropogós! :D)
Oldalak száma: 232 oldal
Műfaj: kortárs, fantasy regény (Young Adult; YA)
Kiadó: GABO

Fülszöveg:
"Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják - de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni."



Ha jobban belegondolok, nem tudom, miért vett meg kilóra a borító, mikor annyira, de annyira egyszerű. Mégis volt benne valami kis "szikra", ami megpendített a bensőmben valamit. Talán a hópehely formájú papír? Vagy a kék ruhaujjú kezek? Talán a mágia leheletfinom ábrázolása...Nem tudom, de muszáj volt megvennem. :)

Nagyon érdekes volt elmerülni a Charlie N. Holmberg teremtette világban, noha nem éppen egy gyerekmese. :) Az "utazás" során megkedveltem Ceonyt, aki, noha végül nem azt a mágiafajtát tanulta, mint amelyiket szerette volna, nem lustálkodott és nem nyafogott az egész könyv alatt, hanem összeszedte magát és belevágott a tanulásba. Később pedig minden tőle telhetőt megtett, hogy megmentse tanára, Thane mágus életét Lirától, aki vérmágus.
Thane szívének minden egyes zuga nagyon jól van szemléltetve a könyvben, és külön tetszik, hogy ezáltal egyre jobban és jobban megismerhetjük a férfit. :) Egy kicsit én is beleszerettem. ;)

Igazából halvány lila gőzöm sincs, hogy mi lesz majd a trilógia következő részében, Az üvegmágusban, ugyanis A papírmágus egy kerek, befejezett történet. Bár nincs fullra leírva, hogy mi lesz évek múlva Ceonyval és Thane-nel, de azért kapunk egy aprócska, pillanatnyi betekintést, és ennél szerintem az ő esetükben nem is kell több. :) Minden esetre kíváncsian várom a következő kötetet.

A sok vér miatt szerintem nem gyerekeknek való, minimum 12+-os a könyv.

Csillagozás:

Ti olvastátok már a könyvet? Nektek mi a véleményetek róla?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése